At bo på en båd

 
Jeg har valgt at bo på min båd. Jeg har naturligvis før boet på båden, i forbindelse med ferier eller bare om sommeren når vejret har været fint. Men i år 2013 valgte jeg at sige farvel til lejlighed og rykke mig selv ud på båden.
 
Det er naturligvis helt vidunderligt at bo på sin båd når solen begaver os med masser af lys og varme, tilsvarende er det måske lidt mindre fedt når vinteren trykker, hvor lyset er vigende og solen selv er en sjælden gæst. Men som med så meget andet, vil man det fede, så er der også en regning der skal betales, der skal investeres.
 
Investeringen er at tage det sure med det søde. For nok er der dage hvor en varm lejlighed, et badekar, et fuldt udstyret køkken og 28 tv kanaler virker utroligt tiltalende, men netop derfor er det så meget mere fantastisk når dagene er skønne, når aftenen pludselig viser sig fra sin bedste side og præsenterer hele paletten af stjernehimmel, morild i vandet, stille vejr og meget mere. Tørvejr er nu engang mest vidunderligt lige efter regn.
 
At bo herude er en gave. Jeg har selvfølgelig altid godt vist at livet og lykken intet har at gøre med tv, mikrobølgeovn, fede sofaer og et tjekket køkken, men tænk engang jeg tog fejl, men med omvendt fortegn. For det har vist sig, i hvert fald for mig, at netop det komfortable liv har lullet mig lidt i søvn.
Ikke at der ikke er komfortabelt her på båden, det er der, men det kræver en indsats. Her er kun vand hvis jeg har husket at fylde tanken, her er kun strøm hvis jeg har husket at smide en 5'er i automaten, og varme ligeså osv.
 
For mig giver det mening at jeg må bruge lidt tid hver eneste dag på at sikre at jeg kan bevare min velfærd, at det hele ikke bare er en selvfølge. Det første jeg gør hver morgen er at tjekke vejrudsigten, uanset om jeg skal sejle eller ej.
 
Her er naturligvis ikke meget plads, men her er den plads jeg skal bruge. Sejlklubben har fine toiletter og bade, vaskeriet er effektivt og til en rimelig pris, her er klubhus og restaurant jeg kan ty til når båden bliver lidt for trang. 
 
Alt i alt giver tilværelsen på båden mig mere plads i livet. Kreativiteten er blomstret siden jeg er flyttet herud, og økonomisk giver det jo også en langt større frihed, jeg har indtil videre valgt at at skære kraftigt ned på arbejdslivet, og et mål med at være her er netop at arbejde mindre. Men frem for alt er jeg blevet en meget gladere og langt mindre stresset mand.