Lige nu

18/1-2018
Vintersejlads.
Vintersejlads er overskriften i disse dage. Der er altid mange der giver udtryk for at de virkelig ikke forstår at jeg gider sejle her midt om vinteren. Jeg, på den anden side, forstår ikke at man kan finde på at lade være. Bevares, det er koldt, og alle årets første ture er blevet sejlet i temperature omkring frysepunktet eller med lidt held en grad eller 2 over. Men temperatur og vejr er altså til at håndtere med godt tøj og lidt udstyr såsom rigeligt med termokander, håndvarmere, vandtætte varme handsker osv.
Og der er så smukt og fint derude nu, luften virker klar og ren, og Sundet kan opleves i nogenlunde ro og fred, en kraftig kontrast til de tusinder af både der er på vandet når sommeren begynder at varme. Der er masser af smukke fugle derude, Suler fx, ederfugle i tusindvis, ja en enket havørn har vist sig, der er også gæs i store tal. En enkelt sæl har også nysgerrigt kigget efter Hippocampus. Jeg elsker simpelthen turene på denne årstid. Og når kulden alligevel trænger sig lidt på er der jo intet bedre end at komme i havn og få varmen i en varm og hyggelig kahyt med en dampende kop kakao og en masse nyerhvervede oplevelser fra havet.
 
12/1-2018
Hvor er det skønt at få sejlet igen. Efter 3 måneder på land og et forfærdeligt slid og slæb for at få båden tilbage i god form, er det virkelig tilfredstillende at mærke at alt fungerer som det skal. Båden har fået stivheden tilbage, det er tydeligt at mærke forskellen.
 
6/1-2018
I skrivende stund sidder jeg og lytter til regnen der trommer på ruffet. Lidt ærgelig er jeg, for da jeg i går kravlede til køjs var planen, at dagen i dag skulle bruges på årets første sejltur. DMI lovede tørt, ret stille med en del sol...............Nu lover DMI at regnen ophører inden for en times tid eller to, så jeg håber stadig på årets første sejltur.